//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Viruşii cibernetici (cunoscuţi şi ca „malware”) sunt programe dăunătoare, create pentru a prelua controlul asupra calculatorului tău, fără permisiunea ta. În majoritatea cazurilor, viruşii cibernetici sunt creaţi pentru a câştiga bani din informaţiile colectate despre tine. Un virus te poate redirecţiona către site-uri pe care nu le-ai accesat, îţi poate încetini sistemul sau îţi poate crea alte situaţii neplăcute sau chiar periculoase. Malware-ul este un termen general, care descrie o gamă largă de programe rău intenţionate şi include: viermi, rootkits, chiar şi programe cu potenţial nedorit.
Majoritatea acestor programe pot fi oprite cu ajutorul unui anti-malware/anti-virus licențiat. Totuşi, uneori, chiar şi cele mai puternice programe de securitate eşuează în protecție. Asta, deoarece toţi viruşii cibernetici sunt permanent îmbunătăţiţi şi este nevoie de timp pentru a dezvolta noi actualizări pentru anti-malware.
Neplăcerile pe care ţi le crează viruşii cibernetici depind de tipul virusului. Pierderea de bani şi date personale este cea mai comună problemă cauzată.
Malware-ul poate să infecteze sistemul şi cu alţi viruşi şi poate încerca să conecteze calculatorul la o reţea periculoasă şi să îl utilizeze pentru distribuire de spam. Majoritatea ameninţărilor rulează silenţios şi utilizatorii pot nici să nu ştiu că dispozitivul pe care îl folosesc este infectat.
Chiar şi aşa, procesele dubioase din „Task Manager”, apariţia în browserul web a unor bare de unelte ciudate şi încetinirile de sistem ar trebui să te avertizeze că dispozitivul tău este infectat.
Dacă ai observat una dintre problemele de mai sus, este posibil ca dispozitivul tău să fi fost infectat. Chiar dacă eşti îndemnat, nu este recomandat să plătești recompense pentru ca să recapeţi acces la fişierele tale. Este o escrocherie şi există mulţi oameni care şi-au pierdut banii în acest mod.
Pentru a elimina viruşii, trebuie instalat un program de securitate de încredere. Astfel de programe au baze de date speciale cu semnăturile virușilor şi aşa pot detecta şi elimina majoritatea ameninţărilor. Totuşi, nici ei nu garantează mereu succesul în lupta cu viruşii.
Pentru a afla metoda de eliminare a unui virus, trebuie identificat tipul de ameninţare. Acest lucru poate fi făcut analizând bazele de date a viruşilor cibernetici sau rulând o scanare completă a sistemului cu unul dintre programele antispyware, antimalware sau antivirus licențiat.
În cazul în care sistemul este blocat şi nu poţi lansa programul de securitate licențiat, pentru a elimina virusul, încercă una dintre aceste opţiuni:
Pe Internet răspândirea zvonurilor, postarea fotografiilor sau altor informaţii personale, trimiterea unui mesaj răuvoitor sau postarea comentariilor răuvoitoare se face uşor.
Cei mai activi vloggeri şi bloggeri au venit cu un mesaj adresat adolescenţilor.
A fi părinte implică o serie întreagă de responsabilități. Nu poţi ști exact cum să te comporți pentru a avea un copil fericit şi fără complexe.