//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Mulți adolescenți se simt mai încrezuți în sine în mediul online decât în viața reală, mai ales atunci când doresc să construiască o relație cu cineva pe care-l place.
Venim cu o noutate bună pentru cadrele didactice active și interesate de a învăța cum să educe elevii să folosească resursele și instrumentele web într-un mod sigur, activ și pozitiv.
Uneori, copiii se pot implica în discuţii “intime” din dorinţa de a demonstra încredere, pentru a impresiona pe cineva sau pentru a părea maturi.
Orice profesor a auzit cuvintele „gaming”, „gamer”. Acești termeni sunt de origine engleză și putem să-i auzim deseori în rândul tinerilor, adolescenților, chiar și copiii mai mici îl folosesc.
Unii utilizatori, folosesc internetul pentru a transmite altor utilizatori conținuturi cu elemente sexuale explicite.
Tot ce trebuie să știe părintele despre conținuturile online nepotrivite pentru copii
Internetul este un loc public și deschis, unul în care oricine poate posta și partaja conținut.
Copiii au interese şi comportamente diferite pe Internet, însă elementul comun îl reprezintă nevoia de a fi protejaţi de un conţinut potenţial dăunător.
Cine dintre noi nu a folosit camera telefonului sau laptopului pentru a avea o întâlnire online cu rudele, prietenii sau colegii?
În ultima perioadă, soluțiile tehnice au ajuns să fie subiect de discuție, tot mai des acestea sunt recomandate părinților de furnizorii de Internet, fiind considerate de părinți ”soluția magică” pentru toate pericolele online.
O altă activitate online ce a devenit destul de populară, chiar tendință în rândul utilizatorilor, atât adulți, cât și în rândul tinerilor și adolescenților, sunt așa-numitele live-uri sau translări în direct.
Răspândirea conținutului potențial dăunător pentru copii, sau chiar ilegal, care poate fi încărcat și accesat online generează motive serioase de îngrijorare.
Mulțumesc pentru că m-ai ajutat. Cred că știu ce trebuie să fac...
Cine își poate imagina o colaborare eficientă a școlii cu familiile copiilor fără ședințele cu părinții sau îngrijitorii? În această perioadă de izolare socială, când sănătatea este preocuparea numărul 1, adunarea în sala de clasă se amână.
O relație online poate fi frumoasă, poate să se transforme în ceva mai mult. Dar se poate întâmpla ca persoana cu care construiești această relație să fie mai puțin sinceră cu tine sau să profite de încrederea ta.