//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
În acest articol dorim să abordăm un subiect care ne vizează pe noi toți, cei care lucrăm cu copiii. În plus, subiectul ne-a fost sugerat chiar de dumneavoastră, stimați profesori, dat fiind faptul că deseori vă pomeniți în situația când vă adresați întrebarea: „Pot să fotografiez sau să filmez copiii și să public aceste conținuturi ca dovadă a activităților educative pe care le fac?”.
Pornim de la faptul că fiecare instituție de învățământ ar trebui să aibă un document intern, care specifică foarte clar condițiile în care sunt făcute, păstrate și folosite imaginile în care apar copiii din instituție în cadrul diferitor activități.
În cazul în care un astfel de document intern există:
În cazul în care un astfel de document nu există:
Înțelegem că deseori este complicat să faceți față tuturor provocărilor și să mulțumiți toate părțile: activități de raportat , părinții și copii. Oricare ar fi însă regulile stabilite cu copiii, părinții și alți colegi din instituția dumneavoastră, puneți pe primul loc intimitatea copilului și dreptul lui de a fi protejat oriunde, offline sau online.
Pentru mai multe informații, la diferite aspecte ale siguranței online, nu ezitați să scrieți consultantului SigurOnline.
Material metodologic, util pentru alte teme de discutat cu elevii, găsiți la rubrica Resurse didactice.
Pe Internet răspândirea zvonurilor, postarea fotografiilor sau altor informaţii personale, trimiterea unui mesaj răuvoitor sau postarea comentariilor răuvoitoare se face uşor.
Cei mai activi vloggeri şi bloggeri au venit cu un mesaj adresat adolescenţilor.
Scriu această istorie pentru a încuraja și alți părinți să atragă mai multă atenție la comportamentul copilului, dacă vă pare ceva straniu atunci la sigur trebuie să faceți ceva și să nu ignorați.