//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Un copil este hărţuit online atunci când este ofensat repetat, când i se inventează porecle, i se trimit mesaje care-l umilesc, de batjocură, de amenințare sau viruşi, când i se crează un cont fals sau este exclus cu rea voinţă dintr-o comunitate online.
Multor copii şi adolescenți le place să posteze pe Internet fotografii și să le comenteze, iar astfel partajează informații despre ei înșiși.
Vă faceți griji pentru ceea ce postează copiii dumneavoastră pe Internet? Îngrijorarea este perfect justificată. Copiii, inconştient, adesea ajung să dezvăluie prea multe pe Internet.
Hărţuirea copiilor de către semeni şi nu doar, este o formă gravă de abuz psihologic, denumită Bullying.
Viruşii cibernetici (cunoscuţi şi ca „malware”) sunt programe dăunătoare, create pentru a prelua controlul asupra calculatorului tău, fără permisiunea ta.
Atunci când ştii care sunt riscurile pe Internet, când înveţi cum să le recunoşti și să le eviţi, Internetul devine un spațiu al oportunităților, în care să dobândeşti cunoștințe, să comunici, să-ţi dezvolţi competențele.
Viruşii cibernetici, cunoscuţi şi ca „malware”, sunt programe dăunătoare, instalate în sistem fără ştirea sau aprobarea ta.
Profilurile pe rețelele sociale constituie cărți de vizită pe care le oferim altor utilizatori.
SPYWARE Este vorba despre programe maliţioase create pentru a infecta sistemele după care să iniţieze activităţi ilegale. Majoritatea ameninţărilor spyware sunt capabile să ofere hackerilor acces de la distanţă în sistem, fără ştirea utilizatorului.
Dacă ţi-ai creat profil pe una sau mai multe reţele sociale, activează-ţi setările de confidenţialitate.
Când vrei să afli ceva, uneori este de ajuns să intri pe Internet şi să cauţi acea informaţie folosind unul din motoarele de căutare.
Îndeamnăm părinţii şi tutorii să se informeze privind oportunităţile oferite de programele de control parental şi cele de filtrare a conținutului web.
Dispozitivele „inteligente” pe care le foloseşti, inclusiv telefoanele mobile, îţi permit să ai acces la Internet şi email, să descarci aplicaţii şi jocuri şi să stochezi datele personale de contact, fotografii şi informaţii.
Ceea ce publici online sau ce publică alţii pe Internet despre tine contribuie la reputaţia ta.
Profilul pe rețelele sociale este ca și o carte de vizită pe care o oferim altor utilizatori, inclusiv celor pe care nu îi ştim în realitate.