//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Orice instituție de învățământ are și un alt rol important – de a preveni și proteja discipolii săi de orice tip de violență.
Vorbeşte-i copilului despre sexualitate, respectarea intimităţii şi relaţii
Abuzul sexual asupra copiilor poate fi prevenit dacă părinții le vorbesc acestora despre educația sexuală şi totodată iau și alte masuri de siguranță.
Începerea unei conversații cu copilul dumneavoastră despre o situaţie sensibilă sau o îngrijorare, este o adevărată provocare.
Copiii sunt expuși ademenirilor atunci când își afișează datele personale.
Copii pot fi ademeniţi pentru a fi implicaţi în activități de exploatare sexuală precum prostituția, producerea materialelor cu abuz sexual (pornografia infantilă) sau trafic de fiinţe umane.
Copiii trebuie ghidaţi continuu, astfel ca să înțeleagă și să învețe cum să folosească responsabil Internetul.
Un copil este hărţuit online atunci când este ofensat repetat, când i se inventează porecle, i se trimit mesaje care-l umilesc, de batjocură, de amenințare sau viruşi, când i se crează un cont fals sau este exclus cu rea voinţă dintr-o comunitate online.
Multor copii şi adolescenți le place să posteze pe Internet fotografii și să le comenteze, iar astfel partajează informații despre ei înșiși.
Vă faceți griji pentru ceea ce postează copiii dumneavoastră pe Internet? Îngrijorarea este perfect justificată. Copiii, inconştient, adesea ajung să dezvăluie prea multe pe Internet.
Hărţuirea copiilor de către semeni şi nu doar, este o formă gravă de abuz psihologic, denumită Bullying.
Viruşii cibernetici (cunoscuţi şi ca „malware”) sunt programe dăunătoare, create pentru a prelua controlul asupra calculatorului tău, fără permisiunea ta.
Atunci când ştii care sunt riscurile pe Internet, când înveţi cum să le recunoşti și să le eviţi, Internetul devine un spațiu al oportunităților, în care să dobândeşti cunoștințe, să comunici, să-ţi dezvolţi competențele.
Viruşii cibernetici, cunoscuţi şi ca „malware”, sunt programe dăunătoare, instalate în sistem fără ştirea sau aprobarea ta.
Profilurile pe rețelele sociale constituie cărți de vizită pe care le oferim altor utilizatori.