//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Internetul este un spațiu public și deci un loc unde fiecare persoană ar trebui să se simtă confortabil. De acest lucru sunt responsabile toate persoanele care folosesc spațiul public, deci ca Internetul să fie un loc confortabil pentru toți sunt responsabili toți utilizatorii. De aceea:
Respectă intimitatea altora
Cere acordul înainte să postezi imagini cu cineva, indiferent dacă ți-au fost trimise sau le-ai făcut chiar tu. La fel, nu posta public sau transmite unei persoane terțe informațiile personale ale alte persoane: adresă, număr de telefon etc. Dacă ai văzut postarea cuiva într-un grup tematic, de exemplu dezvăluind informații despre starea de sănătate sau anumite neînțelegeri în familie, nu distribui acele informații altundeva.
Ține minte că în spatele fiecărui profil stă un om real
Fiind singur față în față cu ecranul telefonului sau al calculatorului este foarte ușor să uiți că de fapt pe Internet interacționezi și comunici cu persoane reale. Atunci când scrii un mesaj sau un comentariu, cuvintele tale scrise sunt citite de oameni reali, toți meritând să fie tratați respectuos și cu empatie.
Verifică înainte de a distribui o informație
Oricât de mare ar fi tentația să distribui mai departe o informație, întâi verifică dacă ceea ce urmează să dai mai departe este adevărat. Dacă o persoană pe care o cunoști a postat ceva care ți se pare straniu și crezi că este prea diferit decât ceea ce postează de obicei. Asigură-te că anume această persoană a făcut această postare. Ai putea, de exemplu, să o suni și să o întrebi despre acest lucru. Și tot același lucru este valabil și în cazul în care ai primit un mesaj straniu, mai puțin prietenos sau pe care pur și simplu nu-l înțelegi, ar fi bine să te asiguri că anume persoana pe care o cunoști a scris mesajul.
Fii politicos, împăciuitor și iertător
Atunci când una sau mai multe persoane fac schimb de postări sau comentarii furioase, fă un pas într-o parte și nu alimenta conflictul. Dacă vrei totuși să te implici, gândește-te întâi ce plus valoare ai de oferit. Alege să fii împăciuitor de exemplu, ghidând discuția într-o direcție mai productivă. Oricine poate greși, iar agresivitatea nu e niciodată o soluție. Totodată, dacă primești un mesaj mai puțin prietenos de la un coleg/ă sau prieten/ă, încearcă să discuți cu această persoană și să încercați să găsiți o soluție.
Și ține minte, noi toți putem contribui la un Internet mai bun!
Pe Internet răspândirea zvonurilor, postarea fotografiilor sau altor informaţii personale, trimiterea unui mesaj răuvoitor sau postarea comentariilor răuvoitoare se face uşor.
Cei mai activi vloggeri şi bloggeri au venit cu un mesaj adresat adolescenţilor.
Scriu această istorie pentru a încuraja și alți părinți să atragă mai multă atenție la comportamentul copilului, dacă vă pare ceva straniu atunci la sigur trebuie să faceți ceva și să nu ignorați.