Conferința învățătorilor și profesorilor!

La început de decembrie, ne dăm întâlnire la INTERSECȚIA care marchează zona sigură online!

Siguranța online a copiilor a fost și va rămâne una dintre preocupările de bază ale Centrului Internațional „La Strada”. În calitatea noastră de specialiști, știm că ea depinde de modul în care un copil este pregătit să plonjeze în mediul online, fiind deja bine echipat cu instrumente și tehnici care îl vor ține departe de pericole. Fără doar și poate, vorbim despre resurse educaționale care corespund neapărat particularităților de dezvoltare specifice vârstei și capacităților individuale de învățare. E ca și cum i-am pregăti să traverseze o intersecție aglomerată, cu un trafic intens și o groază de semne de circulație. Anume din acest motiv, INTERSECȚIE este genericul unui nou format de eveniment, la care vrem să vă dăm întâlnire ”în offline” - cum ar spune-o adolescenții -,  să învățăm împreună cum putem educa și motiva comportamente sigure ale copiilor în internet.

INTERSECȚIE e despre  copiii noștri - deștepți, sociabili, extrem de curioși, uneori prea siguri pe sine și prea naivi. E și despre noi, profesorii cărora ne pasă de ce se întâmplă în micul lor univers. E despre școală și despre talentul nostru, al dascălilor, de a ghida copilul să aleagă calea cea mai sigură de explorare a lucrurilor noi din spațiul virtual - fără conținuturi dăunătoare și ilegale, fără comunicări agresive sau prea personale, fără schimb de conținuturi care pot compromite și dăuna. INTERSECȚIE e despre cum pedagogii sunt în stare să asigure o zonă sigură online.

Când și unde ne întâlnim?

Pentru început, Vă invităm la o conferință, la care vrem să ne revedem cu pedagogi din diferite instituții de învățământ, din diverse localități ale Moldovei. Și cum aveți în grijă elevi de vârste diferite, cu interese și comportamente diferite, vă așteptăm:

  • pe 1 decembrie 2018, când ne vedem cu profesorii claselor gimnaziale
  • și pe 8 decembrie 2018, când avem programată conferința învățătorilor de clase primare.

Ambele conferințe vor avea loc la Chișinău, în incinta hotelului Regency, str. Sfatul Țării 17.

De ce trebuie neapărat să ne vedem?

Avem cunoștințe, observații și lecții valoroase de împărtășit. Am analizat zi de zi comportamentele copiilor în mediul online, am văzut cum evoluează aceste comportamente și dorim să vi le aducem la cunoștință și dumneavoastră. Am experimentat metode și tehnici de lucru cu copiii și am fi bucuroși să vi le transmitem, gata testate, pentru implementare în activitatea dumneavoastră.

Așadar, pe 1 decembrie 2018 vom vorbi despre Relații și comunicare în mediul online. Aspectele în detaliu le găsiți pe agenda evenimentului. 

Conținutul sesiunilor abordează subiecte despre care se vorbește mai puțin, dar care sunt de o importanță majoră pentru înțelegerea a ceea ce se întâmplă sau se poate întâmpla în viețile adolescenților. Vom încerca să găsim împreună cele mai potrivite metode de lucru cu copiii la tema siguranței în mediul online; să aducem puțină lumină în subiectele despre care copiii, de obicei, nu ne povestesc, să înțelegem de ce nu o fac  și  de ce li se întâmplă  lucruri mai puțin bune sau chiar grave în viața lor ”din cauza” relațiilor construite online.

Peste exact o săptămână, pe 8 decembrie 2018 punem la punct ABC-ul siguranței online pentru picii claselor primare. Discutăm regulile de bază ale unei navigări în siguranță pe internet. Agenda este foarte consistentă și de această dată: explicăm care este impactul conținuturilor dăunătoare și neadecvate vârstei copiilor, ce putem face cu ele și cum, prin activități simple, interesante și distractive, să învățăm copiii să utilizeze resursele internetului în siguranță, dezvoltând abilități de comunicare constructivă în mediul online și comportamente care vor fi baza dezvoltării lor armonioase în Era Digitală.

Cine sunt speakerii?

La ambele conferințe, vom putea învăța de la specialiști cu experiență vastă în consilierea și asistența copiilor în domeniul siguranței în mediul online. La toate întrebările dumneavoastră vor răspunde experții La Strada din cadrul Programului Copii. 

Cum ne înregistrăm la eveniment?

Dacă rezonați cu motivația noastră și dacă vă identificați ca pedagog prietenos cu conceptul de cunoaștere și valorificare sigură a internetului de către copii, vă încurajăm să accesați formularul de înregistrare. N-aveți grijă, vă ia doar câteva minute pentru a-l completa.

Vă puteți înregistra la unul dintre evenimente până pe data de 25 noiembrie 2018. După 25 noiembrie, fiecare dintre dumneavoastră va fi contactat pentru a i se comunica rezultatele înregistrării. Întrucât numărul de locuri disponibile este limitat (cel mult 30 la fiecare conferință), primele persoane înregistrate vor avea prioritate.

Conferințele au loc în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. Fiecare participant va primi la finele evenimentului un certificat autorizat de MECC.

Nota Bene: Cheltuielile pentru transport vor fi rambursate de către organizatori.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să o contactați pe Cristina VAȘCHEVICI, manager proiecte educaționale, La Strada, la  nr. de telefon  079025056.

Relevant