Conferința națională a învățătorilor și profesorilor, Ediția II

Dragii noștri învățători și profesori, continuăm desfășurarea activităților pentru cadrele didactice interesate de subiectul siguranței online a copiilor.

Revenim cu informația despre un eveniment mult așteptat de noi toți care marchează un an de activitate a programului „Intersecție. Zona Sigură Online”. Haideți, să ne revedem la Conferința națională a învățătorilor și profesorilor „Siguranța copiilor online”, Ediția II, 2019.

 

Când? Despre ce vom discuta?

Am stabilit  întâlnirea noastră pentru 2 zile diferite. Astfel, cu învățătorii claselor primare ne întâlnim la 30 noiembrie în cadrul conferinței cu tema „Riscul accesării conținuturilor cu caracter sexual de către copiii de vârstă școlară mică”. Vedeți agenda evenimentului AICI.

Cu profesorii claselor gimnaziale ne vom întâlni la 7 decembrie în cadrul conferinței cu tema „Sextortion sau șantajul sexual al copiilor în mediul online”. Vedeți agenda evenimentului AICI.

În cadrul conferințelor vom avea cu dumneavoastră discuții interesante la subiectele mai sus menționate. Veți afla lucruri și date noi. Veți avea posibilitatea să adresați întrebări moderatorilor și colegilor din sală.

 

Resurse noi? - Desigur.

De asemenea, echipa SigurOnline pregătește pentru dumneavoastră materiale didactice noi pentru lucrul cu elevii dumneavoastră.

Scop

Scopul evenimentelor este de a vă oferi informații și resurse pentru desfășurarea cât mai eficientă a activităților cu elevii dumneavoastră în luna februarie. Astfel, mult stimați dascăli, încet, dar cu pași siguri ne pregătim pentru luna februarie despre care dumneavoastră cunoașteți că este o lună în care se vorbește despre Siguranța online cu ocazia Zilei Siguranței pe Internet ( Safer Internet Day ).

Condiții de participare

Pentru participarea la eveniment vor fi selectați 70 de învățători ai claselor primare și 70 de profesori ai claselor gimnaziale.

Dat fiind faptul că numărul locurilor este limitat și experiența ne arată că există mai multe înregistrări decât locuri disponibile, vom invita la conferință cadre didactice în baza următoarelor criterii:

  • A fost completat cu informație detaliată chestionarul online de la următorul LINK în perioada 28 octombrie – 10 noiembrie;
  • Profesorul este un activ promotor al siguranței online în instituția sa;
  • Aria geografică a instituției. Dorim să ajungem în cât mai multe instituții din diferite raioane ale țării;
  • Calitatea de membru al comunității „Intersecție. Zona Sigură Online” constituie un avantaj.

Cadrele didactice vor fi anunțate despre rezultatele înregistrărilor și locul unde vor avea loc evenimentele prin email sau/și apel telefonic în perioada 11 – 22 noiembrie. Pot să participe la conferință doar cadrele didactice care au primit confirmarea de participare.

Toate cheltuielile de transport ( pentru participanții din raioane ) și alimentație sunt asigurate de către organizatori.

Conferința națională a învățătorilor și profesorilor „Siguranța copiilor online”, Ediția II, 2019, este organizată de AO Centrul Internațional „La Strada” în parteneriat cu Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Pentru alte detalii, nu ezitați să contactați la nr. de telefon 079025056, Cristina Vașchevici.