//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Video description_Array
În lumea digitală de astăzi, copiii sunt expuși la o serie de pericole, iar unul dintre cele mai grave este abuzul sexual online. Copiii sunt adesea manipulați și induși în situații periculoase de către persoane fără scrupule care se ascund în lumea virtuală. În astfel de circumstanțe este important să ținem minte nu e vina copilului.
Mulți adolescenți se simt mai încrezuți în sine în mediul online decât în viața reală, mai ales atunci când doresc să construiască o relație cu cineva pe care-l place. Relațiile în mediul online, ca și relațiile în viața reală, ar trebui să fie bazate pe încredere și respect. Nimeni nu are dreptul să-ți ceară să faci ceea ce nu vrei.
Mediul online poate fi o oportunitate excelentă de a lega prietenii noi. Se poate întâmpla ca prietenul din mediul online să dorească să vă vedeți în viața reală. Înainte de a accepta o întâlnire offline, privește video-ul și vezi cum poți să te protejezi la această întâlnire.
Mulți tineri folosesc rețelele sociale pentru a împărtăși fotografii și videoclipuri. Se poate întâmpla să observi că pe rețelele sociale circulă o fotografie sau un video al unui/unei prieten/e și persoanele fac glume, tachinează sau scriu comentarii urâte la adresa acestuia/ acesteia. Vezi ce ai putea face în astfel de situații.
Se poate întâmpla ca, la început unei comunicări online, să fii interesat de discuția cu o persoană, dar mai târziu să te deranjeze sau să te facă să te simți incomod. Vezi ce poți face în astfel de situații.
Abuzul sexual online asupra copiilor se întâmplă mai des decât crezi. Vorbește cu copilul tău despre pericolele din mediul virtual.
Această lecție video servește drept auxiliar didactic pentru desfășurarea activităților despre siguranța online în clasele a VI – VIII -a. Lecția a fost creată în baza scenariului didactic „Relații și comunicare în mediul online” de pe portalul www.siguronline.md, material elaborat pentru susținerea cadrelor didactice din ciclul gimnazial în promovarea comportamentelor sigure în mediul online.
Află cum poți fi în siguranță online! Nu de la experți, dar de la fete și băieți din generația ta!
Dacă copilul tău trece prin astfel de situații, scrie-ne pe www.siguronline.md.
Dacă ești șantajat(ă), intimidat(ă) sau amenințat(ă), trebuie să știi că nu e vina ta!
Cum ne ajutăm copilul să comunice în siguranță pe Internet
Dar ce strategie de educţie digitală aţi ales Dumneavoastră?
Relațiile și comunicarea pe Internet sunt frumoase. Dar uneori se întâmplă și situații neplăcute.
Vorbim despre ce postăm online, de ce facem acest lucru și la ce riscuri ne expunem
Vorbim despre relațiile online, cum se manifestă sentimentele și cum se construiește o relație de încredere
Vorbim despre relațiile umane, reguli și lucruri pe care nu le facem niciodată online.