//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Tehnologiile avansează rapid în ultimii ani, iar mai nou Inteligența artificială (AI) a ocupat din nou centrul atenției. Cel mai mult se vorbește acum, de exemplu, despre ChatGPT, care poate fi descris în termeni simpli ca fiind un partener de conversație computerizat.
Prin prezentul articol oferim părinților și îngrijitorilor o introducere în ceea ce se știe în prezent despre aplicațiile care utilizează Inteligența artificială și ChatGPT în particular. Un adult informat va putea să îl învețe pe copil să valorifice oportunitățile oferite de AI, în același timp conștientizând riscurile asociate.
ChatGPT este o tehnologie de prelucrare a limbajului natural (Natural Language Processing - NLP) bazată pe inteligența artificială. Astfel computerele au ajuns să înțeleagă și să comunice cu utilizatorul în timp real, asemănător cu modul în care oamenii comunică între ei.
ChatGPT este un chat bot asemănător celor cu care interacționăm atunci când sunăm sau scriem un mesaj pe chat serviciului relații cu clienții. Ce face ChatGPT să se evidențieze este nivelul său de sofisticare.
Fiind o tehnologie nouă și încă neînțeleasă pe deplin, ChatGPT ridică, pe bună dreptate, numeroase îngrijorări cu privire la siguranță și abuz, mai ales utilizat de către copiii.
Există mai multe riscuri potențiale asociate cu utilizarea ChatGPT de către copii:
Ca și multe alte instrumente online, cum ar fi rețelele sociale, utilizarea ChatGPT presupune anumite riscuri. Dar așa cum și în cazul riscurilor ce derivă din utilizarea rețelelor sociale, discutăm cu copilul și îl ajutăm să facă față acestor riscuri, așa și în cazul ChatGPT am putea pregăti copilul pentru a face față riscurilor asociate utilizării.
În concluzie, ChatGPT este un instrument care poate oferi copiilor numeroase beneficii, inclusiv educație, divertisment și altele. Cu toate acestea, utilizarea ChatGPT înseamnă și asumarea unor potențiale riscuri despre care părinții ar trebui să le vorbească copiilor.
Vă propunem câteva recomandări generale pentru această discuție:
În funcție de răspunsul copilului orientăm discuția spre conținuturile cu care interacționează copilul.
În cazul în care ați dori să aflați mai mult despre discuțiile cu copilul despre siguranța online, îi puteți scrie cu încredere consultantului.
Sursa imagine: freepik.com
Pe Internet răspândirea zvonurilor, postarea fotografiilor sau altor informaţii personale, trimiterea unui mesaj răuvoitor sau postarea comentariilor răuvoitoare se face uşor.
Cei mai activi vloggeri şi bloggeri au venit cu un mesaj adresat adolescenţilor.
Scriu această istorie pentru a încuraja și alți părinți să atragă mai multă atenție la comportamentul copilului, dacă vă pare ceva straniu atunci la sigur trebuie să faceți ceva și să nu ignorați.