//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Chiar dacă crezi că discuți cu o persoană de aceeași vârstă și simți că o cunoști, poate fi dificil să înțelegi dacă spune sau nu adevărul.
Prevenirea comportamentelor riscante, diminuarea consecinţelor negative ale acţiunilor sale şi a deciziilor luate, sunt prerogative pentru părintele care doreşte să-şi protejeze copilul, inclusiv şi în lumea virtuală.
O sarcină grea în aceste săptămâni este pusă pe umerii profesorilor și diriginților de clasă.
Întrebările multe sunt semn bun că subiectul i-a interesat, că sunt sau nu sunt de acord cu ceva.
Propunem mici șiretlicuri pedagogice care pot fi făcute înainte de a începe o lecție despre siguranța online la subiecte mai delicate și sensibile.
Dragi învățători și profesori care ați participat la Ediția 2, 2019, la una dintre sesiunile ediției a doua a Conferinței națională a învățătorilor și profesorilor Siguranța Copiilor Online, v-am promis să revenim cu un concurs.
La întâlnirile noastre cu învățătorii și profesorii, discutăm deseori despre importanța dezvoltării la copii a abilităților de gândire critică pentru o navigare activă, pozitivă și responsabilă în mediul online.
Vremurile pe care le trăiesc copiii noștri sunt pentru mulți părinți contradictorii. Pe de o parte, ne înspăimântă accesul la atât de multă informație, acces care se datorează în cea mai mare parte tehnologiei.
Dragii noștri învățători și profesori, continuăm desfășurarea activităților pentru cadrele didactice interesate de subiectul siguranței online a copiilor.
Mă îngrijorează comportamentul copilului meu, cu cine pot discuta? Ce să fac dacă se întâmplă o situaţie neplăcută online? Unde pot găsi mai multe informaţii? Preadolescenţa este o perioadă percepută ca sfârşitul copilăriei, remarcându-se prin maturizare intensă (mai ales sexuală) şi printr-o structurare complexă a personalităţii.
De la ce încep?Ce se schimbă în viaţa copilului?Despre ce discutăm?Ce trebuie să cunoască despre siguranţa online? Acest articol vine să răspundă la întrebările părinţilor care vor să se asigure că copilul lor este pregătit să facă faţă noilor provocări din viaţa lui, inclusiv cea virtuală.
În acest articol dorim să abordăm un subiect care ne vizează pe noi toți, cei care lucrăm cu copiii.
Comunitatea Intersecție. Zona Sigură Online se reunește în luna august pentru două ateliere de lucru cu învățători și profesori.
Ceea ce postezi vorbește publicului online despre anumite interese sau preferințe pe care le ai.
Părinţii îşi fac griji din cauza unor jocuri periculoase care apar pe net, aşa cum a fost şi în cazul jocului Momo, de exemplu.