Dacă ați observat sau cunoașteți că unui copil din clasa, școala dumneavoastră i se întâmplă ceva neplăcut în mediul online, sunteți îngrijorat/ă de cele observate sau cunoscute, www.siguronline.md vă oferă posibilitatea să faceți un pas important pentru a ajuta acest copil.

Este important să priviți problema prin ochii copilului care are nevoie de înțelegere și suport, atunci când i se întâmplă ceva neplăcut.

Un profesor poate fi o persoană de încredere pentru orice copil, indiferent de relațiile acestuia cu familia sau alți adulți din mediul său apropiat.

Problemele și situațiile neplăcute în mediul online necesită o abordare delicată – acestea pot afecta grav relațiile între copii, starea lor emoțională, reușita școlară și stima de sine.

Profesorii, educatorii, lucrătorii sociali și alți specialiști care lucrează cu copiii sau în domenii ce vizează protecția drepturilor copiilor cunosc procedura de intervenție în cazuri de abuz asupra copiilor. În mediul online, însă, un specialist se confruntă el însuși cu multe necunoscute în abordarea unei situații de acest gen.

Cel mai important lucru este să fim alături de copilul care are nevoie de ajutor și să cerem ajutor atunci când credem că o anumită problemă ne depășește.

Aveți nevoie de un sfat sau consultație?

Dacă ați aflat din discuțiile cu elevii sau colegii de serviciu că unui copil i s-a întâmplat ceva neplăcut în mediul online, îi este frică sau rușine să ceară ajutor, dacă ați observat personal anumite detalii care vă îngrijorează sau copilul a avut curajul să vă vorbească despre cele întâmplate, contactați-ne online sau prin e-mail. Suntem aici ca să vă oferim suportul necesar. Suntem aici ca să vă oferim suportul necesar. Suntem deschiși și recunoscători de a colabora cu dvs. în scopul de a ajuta copiii să navigheze în siguranță sau a opri un abuz.

Ceea despre ce ne-ați comunicat va fi transmis doar către organele abilitate să intervină în caz de eventual abuz.