//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Hărţuirea copiilor de către semeni şi nu doar, este o formă gravă de abuz psihologic, denumită Bullying. Deşi nu este un fenomen nou, Internetul oferă fenomenului hărţuirii noi posibilităţi de manifestare, dar şi o nouă denumire CyberBullying. Asta pentru că online pot fi postate anonim zvonuri, mesaje răuvoitoare, poze sau alte informaţii personale. În acelaşi timp, şi mesajele SMS sau apelurile video deschid noi oportunităţi de distracţie, dar în acelaşi timp şi de exploatare.
În timp ce hărţuirea în viaţa reală se limitează la un cerc relativ mai mic de persoane, care în majoritatea cazurilor sunt cunoscute şi se limitează la timpul cât copilul este in contact cu aceştia, de exemplu în orele de şcoală. Pe de altă parte, hărţuitorul online poate contacta victima la orice oră. Hărţuirea online este o practică extrem de dăunătoare deoarece victima se pomeneşte rapid într-un mediu de unde cu greu poate evada. De obicei, acţiunile de hărţuire online au un potenţial de auditoriu enorm, sunt menţinute şi mutiplicate prin mesaje sau imagini umilitoare, iar stoparea acestui flux de batjocură este foarte dificil.
Acțiunile de hărțuire:
Acţiunile de hărţuire pot începe offline, de exemplu în curtea şcolii, şi pot trece foarte rapid în mediul virtual. Sunt cazuri când unii utilizatori pot fi ușor enervanți şi răutăcioși. Ei trebuie doar ignorați. În cazuri mai grave, trebuie luate măsuri speciale.
Hărţuirea nu presupune neapărat existența unui conflict bazat pe o problema reală. Unele persoane devin agresive şi îi intimidează pe alţii pentru a se simţi superiori. Ei cred că astfel devin mai populari și mai puternici. Uneori, agresorul subestimează efectele comportamentului, considerând acţiunile lui o simplă distracţie.
Pe de altă parte, victimă a hărţuirii online poate ajunge orice copil. Părinții trebuie să se implice şi să susțină moral copilul în rezolvarea acestei situații. În cazul în care copilului îi place să stea pe chat, pe rețele sociale sau să utilizeze alte servicii ce oferă posibilități de interacțiune online, ar trebui să discutaţi din timp cu el/ea despre riscuri. Oferiţi-i sfaturi despre ce ar trebui să facă dacă este hărţuit.
Discuţia dintre părinte şi copil este necesară pentru că hărţuirea online are loc de obicei în absenţa adulţilor, iar ulterior copiii cred că spunând părinţilor vor înrăutăţi situaţia.
Semnele ar putea să vă ajute să interveniți la timp și să evitați situații în care copilul a devenit victimă a hărțuirilor sau chiar agresor.
Identitatea digitală este modul cum te văd ceilalți pe Internet. Postările tale, fotografiile postate de tine sau cele în care apari, comentariile pe care le scrii, grupurile din care faci parte, numărul de prieteni, aplicațiile pe care le accesezi şi paginile favorite sunt numai câteva dintre elementele care conturează imaginea ta pe rețelele de socializare.
Pentru a evita situațiile neplăcute setează parametrii de confidențialitate.
Raiul pedofililor in grupurile de mămici Cu vreo 25 de ani în urmă pedofilii şi obsedaţii sexual trebuiau să se ducă prin parcuri, prin trenuri şi troleibuze pentru ca să găsească vreo fetiţă sau vreun băieţel în faţa căruia să-şi expună organele sexuale.