//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
În curând începe un nou an școlar. Copii, părinți, profesori – cu toții vor trăi diferite emoții pe data de 1 septembrie, dar pentru fiecare dintre ei, prima zi a toamnei va însemna în primul rând sărbătoare.
Comunicarea online este o necesitatea a nativilor digitali. Având acces la lumea virtuală, interacțiunea cu lumea înconjurătoare nu se mai limitează la mediul familial, sălile de clasă sau gașca de prieteni.
Când copiii noștri sunt mici le spunem „Să nu vorbești cu persoane necunoscute!”, dar odată ce cresc, această regulă nu mai este valabilă.
Cu siguranță, fiecare părinte, cel puțin o dată, s-a prins la gândul că este o mare provocare să fii un părinte înțelept, calm și, în același timp, foarte precaut în această eră a Internetului.
Socializarea online este o modalitate excelentă pentru copii de a-și construi prietenii, dar poate, de asemenea să-i pună și în pericol.
Uneori este mai simplu să ne facem prieteni online. Şi copilul dumneavoastră poate construi o relaţie strânsă cu prietenii online şi poate avea repede încredere în persoanele care manifestă interes şi înţelegere faţă de el.
Toţi părinţii încurajează comunicarea. Copiii stabilesc relații de prietenie și își creează treptat o viață socială. Și, într-un fel sau altul, această viață socială este observată și monitorizată de părinți.
Uneori, copiii se pot implica în discuţii “intime” din dorinţa de a demonstra încredere, pentru a impresiona pe cineva sau pentru a părea maturi.
Unii utilizatori, folosesc internetul pentru a transmite altor utilizatori conținuturi cu elemente sexuale explicite.
Tot ce trebuie să știe părintele despre conținuturile online nepotrivite pentru copii
Internetul este un loc public și deschis, unul în care oricine poate posta și partaja conținut.
Copiii au interese şi comportamente diferite pe Internet, însă elementul comun îl reprezintă nevoia de a fi protejaţi de un conţinut potenţial dăunător.
În ultima perioadă, soluțiile tehnice au ajuns să fie subiect de discuție, tot mai des acestea sunt recomandate părinților de furnizorii de Internet, fiind considerate de părinți ”soluția magică” pentru toate pericolele online.
Răspândirea conținutului potențial dăunător pentru copii, sau chiar ilegal, care poate fi încărcat și accesat online generează motive serioase de îngrijorare.
Prevenirea comportamentelor riscante, diminuarea consecinţelor negative ale acţiunilor sale şi a deciziilor luate, sunt prerogative pentru părintele care doreşte să-şi protejeze copilul, inclusiv şi în lumea virtuală.