Dragă utilizator,

Siguronline* este o platformă care pe lângă multe resurse interesante și utile, îți oferă posibilitatea de a comunica prin chat și a scrie despre problemele pe care un copil le întâmpină în mediul online. Comunicăm cu tine confidențial și anonim. Totuși sunt cazuri, când avem nevoie să cunoaștem mai multe informații personale despre tine, pentru a fi mai eficienți în aceea ce facem pentru a te ajuta. Iată de ce pentru noi e important să cunoști despre cazurile în care colectăm informații personale despre tine, de ce o facem și pentru ce le folosim.

Ce înseamnă date cu caracter personal?

Datele cu caracter personal reprezintă acele informații despre o persoană care o pot ușor identifica. Acestea pot include, dar nu sunt limitate la numele și prenumele, adresa de domiciliu, adresa de email, adresa IP, etc.

Ce date sunt colectate pe portalul www.siguronline.md?

De obicei nu colectăm datele personale ale persoanelor care ne accesează sau care ne scriu prin chat. Pot fi însă situații când pentru a putea eficient interveni și ajuta un copil în situație de abuz online avem nevoie să cunoaștem:
Numele și prenumele – care ne sunt utile în special atunci când ne povestești despre un caz de abuz în online, pentru a putea informa ulterior poliția sau alți specialiști care pot interveni IMEDIAT
Domiciliu – informație despre care avem nevoie să cunoaștem doar în anumite cazuri de abuz online
Adresa de email sau numărul de telefon – pentru a putea reveni la tine cu un răspuns și a putea menține legătura;

Cum sunt colectate datele cu caracter personal?

- Prin formularul pe care îl completezi atunci când ne sesizezi despre un caz de abuz în online. Datele pe care le colectăm ne vor ajuta ulterior să menținem legătura cu tine pentru a afla mai multe detalii despre situația pe care ne-ai relatat-o sau pentru a putea acționa pentru siguranța unui COPIL.
- Prin formularul de pe chat (în care indici numele, prenumele și adresa de email) – care ne sunt utile mai ales atunci când ne scrii în afara programului de lucru, pentru a putea reveni cu informațiile și sfaturile de care ai nevoie.

Adresele IP ale utilizatorilor pot fi colectate şi folosite de către AO Centrul Internaţional „La Strada” pentru o bună administrare a site-ului şi pentru alte statistici de uz intern.

Care este scopul colectării acestor date?

Datele cu caracter personal le colectăm pentru a putea menține legătura cu utilizatorii care ne accesează și au nevoie de unele informații și sfaturi, dar și pentru a putea asigura în continuare accesul oricărui copil care are nevoie de asistență și protecție la serviciile corespunzătoare.

Partajarea datelor tale

Nu am divulgat, nu divulgăm și nici nu vom divulga niciodată datele tale personale către terțe părți, fără acordul tău. Oferim servicii care se bazează pe încredere, iar siguranța datelor personale este esențială în acest proces.
Doar în cazuri de excepție, atunci când un copil are nevoie de ajutor ACUM, va fi nevoie să informăm poliția sau alte persoane care ar putea să intervină IMEDIAT.

 

*www.siguronline.md este o platformă gestionată de AO Centrul Internațional ,,La Strada”, organizație înregistrată în Registrul de evidență al operatorilor de date cu caracter personal www.registru.datepersonale.md. Prelucrarea tuturor datelor colectate este efectuată doar în condițiile prevăzute de Legea nr. 133 din 08.07.2011 privind protecția datelor cu caracter personal.