//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Ți s-a întâmplat și ție să legi prietenii în mediul online, iar după o perioadă să înțelegi că ceva nu este bine? Mediul online ne oferă multe posibilități, una dintre ele este să legăm prietenii cu persoane care au aceleași interese ca ale noastre.
E firesc să-ți dorești să construiești o relație de prietenie în mediul online. Într-o prietenie online poți avea parte de experiențe frumoase, însă din păcate, unele nu le putem trăi la fel ca în viața reală. Ar putea să apară dorința de a ne vedea offline cu persoana care am cunoscut-o pe Internet. Însă, cât de sigură poate fi o întâlnire offline cu cineva cu care ai comunicat până acum doar online?
Cu siguranță ți s-a întâmplat ca într-o comunicare online să eviți să oferi informațiile personale pentru a-ți proteja identitatea. Ei bine, să știi că același lucru îl poate face și persoana cu care comunici sau pe care o consideri deja prieten, pentru a se proteja de o eventuală prietenie nesigură în mediul online. Rezultă că despre persoana cu care comunici online știi de fapt foarte puține lucruri și nu poți fi sigur că informația pe care ți-o comunică este adevărată. Spre exemplu, persoana ar putea ascunde vârsta, numele real, dar și care ar putea fi intenția adevărată pentru care a insistat să legați această prietenie.
În mediul online este mai dificil de verificat dacă ceea ce spune o persoană despre ea este adevărat și dacă imaginea sa de pe rețelele de socializare este una reală. Se poate întâmpla ca persoana cu care comunici online să fie alta decât cea care este în viața reală, de aceea dacă aceasta te invită să vă vedeți în realitate, nu te grăbi. Înțeleg cât de importantă este o prietenie pentru tine, însă înainte de a accepta o întâlnire offline cu persoana care ai cunoscut-o în mediul online, poți lua o pauză în care să discuți cu o persoană de încredere despre intenția ta.
E normal, ca o prietenie online să continue și în viața reală, la fel cum persoanele pe care le cunoști în viața reală îți pot deveni prieteni și în mediul online. În ambele cazuri este bine ca această prietenie să-ți ofere experiențe frumoase și sigure. Dar se poate întâmpla ca într-o prietenie online să te confrunți cu situații mai puțin plăcute.
În mediul online, nu putem fi siguri cine stă în spatele unui profil sau cât de sinceră este persoana cu noi. Totuși, dacă ai decis să te întâlnești în viața reală cu o persoană pe care ai cunoscut-o în mediul online, e bine să urmezi câteva sfaturi:
Ține minte! O persoană bine intenționată va accepta propunerea ta să fii însoțit/ă de un membru de familie sau prieten. Însă, dacă această persoană va încerca să te convingă să vii singur/ă sau își va schimba brusc atitudinea față de tine, e mai bine să eviți această întâlnire.
Vorbește-i unei persoane de încredere dacă prietena/prietenul virtual a devenit prea insistent și îți cere să faci lucruri care îți creează disconfort sau îi poți scrie consultantului nostru – Gabi, discuția este anonimă și confidențială.
Pe Internet răspândirea zvonurilor, postarea fotografiilor sau altor informaţii personale, trimiterea unui mesaj răuvoitor sau postarea comentariilor răuvoitoare se face uşor.
Cei mai activi vloggeri şi bloggeri au venit cu un mesaj adresat adolescenţilor.
A fi părinte implică o serie întreagă de responsabilități. Nu poţi ști exact cum să te comporți pentru a avea un copil fericit şi fără complexe.