//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Dispozitivele „inteligente” pe care le foloseşti, inclusiv telefoanele mobile, îţi permit să ai acces la Internet şi email, să descarci aplicaţii şi jocuri şi să stochezi datele personale de contact, fotografii şi informaţii. Să ai aceste posibilităţi mereu la îndemână, este un lucru favorabil, fără îndoială.
Pe de altă parte, caracteristicile care fac telefonul tău „inteligent”, îl fac totodată şi sensibil faţă de viruşi şi programele dăunătoare. Astfel, dacă ţi-ai pierdut telefonul, iar acesta nu este securizat informaţiile tale personale, inclusiv parole şi fotografii, ar putea fi folosite pentru șantaj, pentru a obţine bani sau pentru a-ţi fura identitatea.
Niciodată nu expune demonstrativ telefonul mobil. Ţine-l într-un loc sigur atunci când nu îl foloseşti.
La fel, îţi recomandăm să nu împrumuți persoanelor străine telefonul mobil personal, atâta timp cât nu este vorba de o urgenţă clară.
Niciodată nu realiza apeluri false de urgenţă.
Identitatea digitală este modul cum te văd ceilalți pe Internet. Postările tale, fotografiile postate de tine sau cele în care apari, comentariile pe care le scrii, grupurile din care faci parte, numărul de prieteni, aplicațiile pe care le accesezi şi paginile favorite sunt numai câteva dintre elementele care conturează imaginea ta pe rețelele de socializare.
Pentru a evita situațiile neplăcute setează parametrii de confidențialitate.
Urmând acest test, propus cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2017, identifică dacă ştii cum să reacţionezi corect dacă un prieten distribuie o fotografie cu tine care nu îţi place.