Istorii reale ale unei vieți virtuale

„Doream foarte mult să-l ajut pe tatăl meu, voiam să-i fac un cadou și într-o zi el mi-a spus că se poate de câștigat bani din aceste fotografii, adică fotografii goale cu mine, că se pot vinde pe internet. Tata mi-a spus că trebuie să găsească clienți, iar ei ar plăti bani pentru fotografiile și videoclipurile mele, adică le-ar cumpăra. Câteodată tata vorbea, din numele meu, cu diferiți oameni în diverse chat-uri anonime.

Alteori tata vorbea cu cineva prin video apel și mă filma pe mine, îmi spunea ce să fac și cum să fac la cameră. În ce poziții ar trebui să stau și cum să mă ating în locurile intime. Dacă nu înțelegeam ceva, tata îmi arăta fotografii de pe internet cu alte fete sau video „cu prostii” tot așa cu fete ca mine și îmi spunea să mă uit ce fac ele și să repet. ,,Uită-te la fata asta, vezi cum o face, așa ar trebui să o faci și tu”, îmi zicea. El mi-a povestit și despre actul sexual și mi-a explicat cum se face.

Chiar dacă nu îmi plăcea ceva, nu puteam să îl supăr pe tata. Eu îl iubesc foarte mult și dacă îl supăr nu îmi voi ierta asta niciodată. Eu nu aș putea trăi fără el. Tatăl meu mă susține, el este singurul care are grijă de mine, mă îmbracă, mă încalță, mă hrănește, este singurul susținător al familiei”.

Timp de câțiva ani, copila a fost fotografiată și filmată nud de către părintele său, care ulterior vindea imaginile pe rețeaua de Internet de tip închis darknet. Astfel, doar în anul 2023 acesta a publicat peste 250 de fotografii care au circulat în spațiul online, fiind partajate de mii de abuzatori care sunt în permanentă căutare de asemenea conținut. Faptele ilegale ale bărbatului au fost aduse la cunoștința autorităților din Moldova de către Interpol, ceea ce a dus la reținerea bărbatului de către ofițerii Centrului pentru Combaterea Crimelor Ciberneticeal INI. Bărbatul a fost plasat în arest, iar fiica a beneficiat de ajutor psihologic specializat și este separată de familie, în cadrul unui centru de plasament.

 

Fată, 11