//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Uneori, copiii se pot implica în discuţii “intime” din dorinţa de a demonstra încredere, pentru a impresiona pe cineva sau pentru a părea maturi. Implicarea în astfel de comunicări copiii deseori o înțeleg ca și o provocare din partea semenilor sau o modalitate de a-și explora corpul.
Acest comportament nu este întotdeauna benevol. Acest lucru se poate întâmpla și atunci când există anumite presiuni din partea cuiva. Copilul poate fi fotografiat sau filmat fără știrea lui în timpul discuțiilor în privat cu utilizarea camerei web.
Copiii, de obicei, nu acceptă să discute despre lucruri personale cu străinii, dar sunt mai deschiși să accepte propunerile care vin de la prieteni sau persoane pe care cred că îi cunosc bine sau de la cei care îi apreciază și îi înțeleg cel mai bine.
Suntem adesea tentați să credem că, atunci când vine vorba despre copilul nostru, el sau ea nu poate face așa ceva, pentru că are de toate, este încă prea mic(ă), nu avem probleme în familie. Totuși, trebuie să atragem o atenție deosebită acestui aspect în discuțiile cu copiii despre siguranța lor online și cum se poate preveni un abuz. E important să vorbim despre asta cu toți copiii, la diferite vârste și constant. Căci nu există statistici exacte despre copiii care își fac poze nud, le transmit sau privesc conținuturile cu caracter sexual, în care apar alți copii sau adulți. Acest lucru i se poate întâmpla oricărui copil, indiferent de reușita lui școlară sau familia din care vine.
Toate imaginile reprezentând conținuturi sexuale în care apar minori, constituie un abuz. Aceste materiale pot ajunge ușor în mâinile persoanelor adulte cu imaginație perversă, care le pot stoca și distribui în grupuri de persoane cu aceleași înclinații. Și aceasta deja reprezintă o încălcare a legii care, fiind detectată de organele competente, este pedepsită.
Dacă prinde încredere şi vede că poate comunica deschis, copilul va fi mult mai ataşat, aşa vă veţi consolida relaţia părinte-copil. Aşa, va cere sfatul şi ajutorul în orice nelămurire ar avea.
Socializarea online este o modalitate excelentă pentru copii de a-și construi prietenii, dar poate, de asemenea să-i pună și în pericol.
Dacă vă îngrijorează cu cine este în contact şi ce comunică copilul în spaţiul online, luaţi măsuri de protecţie.
У большинства сегодня есть аккаунт в социальных сетях. Тогда как одни наслаждаются преимуществами, которые они дают, другие все чаще говорят о том, что это создает зависимость.