Angajamentul copilului tău pe o reţea socială

Etichete aplicate

Copilul tău foloseşte reţelele sociale ca să le spună altora povestea proprie, să vadă lumea prin ochii altora și ca să ia legătura cu prietenii și familia.

Vrem să-ți vorbim despre programele şi condiţiile de utilizare a rețelelor sociale, și instrumentele de securitate pe care le oferă acestea. Credem că îți va fi util să fii bine informat tu însuți (însăți), ca să poți ajuta copilul să comunice cu ceilalți, fără a părăsi însă zona de siguranţă, respectând regulile de siguranţă învăţate de la tine.  

Manifestă interes pentru activitatea lui online şi explică-i ce înseamnă confidenţialitatea şi care sunt datele personale pe care nu are voie să le facă publice. La fel de importantă este stabilirea, împreună cu copilul, a unor reguli de comportament: cât timp pe zi/săptămână îi este permis să folosească device-urile şi Internetul, ce ar trebui să facă atunci când persoane necunoscute îl abordează pe Internet, ce ar trebui să facă atunci când este hărţuit de cunoscuţi sau de alţi utilizatori; care sunt site-urile interzise.

Află care sunt condiţiile de utilizare şi politicile reţelei sociale pe care stă copilul tău

Pentru siguranţa tuturor utilizatorilor unei reţele sociale, dar şi pentru a reglementa juridic prestarea serviciilor, dezvoltatorii acestor platforme elaborează şi revizuiesc continuu politici, instrumente, resurse şi sfaturi utile pentru utilizatori.

Pentru a beneficia de servicii, trebuie să-ţi exprimi, în prealabil, acordul faţă de condiţiile de utilizare. Crearea unui cont şi simpla utilizare a serviciilor reprezintă, în fond, acceptarea acestor condiţii, care includ „Termeni şi condiţii”, „Politica de Confidenţialitate” şi „Ghidul Comunităţii” cu standarde specifice.

Ce sunt „Condiţiile de utilizare” şi la ce ajută?

Reţelele sociale adună la un loc comunități diverse, miliarde de persoane din țări și culturi diferite, care comunică în zeci de limbi, postează conținuturi care variază de la texte și fotografii la clipuri video. Din acest motiv, dezvoltarea unui set de Standarde ale comunităţii, care ar specifica lucrurile permise și le-ar enumera pe cele interzise, este foarte importantă pentru a încuraja exprimarea și a menţine un mediu sigur.

Standardele sunt ghidul cu reguli de comunicare, cu instrucţiuni legate de conţinuturile pe care mebrii comunității le pot posta şi activitățile pe care le pot desfăşura. Consecinţele încălcării Standardelor variază în funcție de severitatea încălcării și de istoricul persoanei respective. Dacă un utilizator continuă să încalce politicile scrise ale reţelei pe care şi-a creat contul, chiar dacă a primit atenţionări, atunci i se poate restricționa posibilitatea de a mai posta conținut sau i se va șterge profilul.

Condițiile de utilizare reglementează modul în care utilizezi site-ul, reţeaua, produsele, canalele, funcțiile, aplicațiile, tehnologiile și software-ul. Acestea se referă la servicii, politica de utilizare a datelor şi opţiunile de confidenţialitate, la angajamentele tale, ca utilizator, faţă de comunitate şi reţea.

 

 

Care este angajamentul tău şi al copilului tău, ca utilizatori ai unei rețele?

Angajamentul utilizatorului se referă, în primul rând, la vârsta minimă la care își poate crea un cont - de la 13 ani. La crearea contului, trebuie să furnizezi informaţii corecte şi complete despre tine, să-ţi setezi condițiile de confidenţialitate și o parolă. 

De asemenea, te angajezi să nu întreprinzi nicio acțiune sau să distribui conținuturi care încalcă Condițiile şi Standardele comunității, care sunt ilegale, înșelătoare, discriminatorii, frauduloase sau care prejudiciază sau încalcă drepturile altor persoane.

Te angajezi să acorzi permisiunea de a fi utilizat conținutul pe care îl creezi și îl distribui. Dacă distribui o fotografie pe Facebook, de exemplu, în mod automat, îi acorzi acestei rețele permisiunea să o stocheze, copieze și să o comunice altor persoane. Poți revoca această licență oricând prin ștergerea conținutului sau a contului. Însă, conținutul pe care îl ștergi poate să apară în continuare dacă l-ai distribuit altor persoane și acestea nu l-au șters.

De asemenea, te angajezi să permiţi utilizarea numelui tău, a fotografiei tale de profil și informațiilor despre acțiunile tale în reclame și conținut sponsorizat.

Ce poţi face pentru siguranţa copilului tău pe reţele sociale?

Să citeşti cu atenţie şi răbdare Politicile şi Condiţiile de utilizare a reţelei pe care şi-a creat copilul tău cont şi să le discutaţi împreună. Copilul tău trebuie să le înţeleagă, să le respecte şi să-ți ceară ajutor când are o problemă.

Este foarte important să știi că toate pozele încărcate sunt publice în mod implicit, ceea ce înseamnă că oricine care foloseşte sau vizitează websitul le poate accesa. Orice aplicație folosită de copilul tău poate fi setată astfel, încât doar prietenii aprobați să poată vedea pozele lui. Odată ce copilul tău are un cont privat, va primi o cerere de prietenie de fiecare dată când un nou utilizator va dori să-i vizualizeze pozele și va putea accepta sau ignora cererea.

Îţi pare interesant să fie copilul tău cel care alege cine are contact cu ceea ce postează?

Studiază împreună cu copilul tău politicile, condiţiile de utilizare şi setările de confidenţialitate.

Facebook

Condiţii de utilizare

Politici

Confidenţialitate

Odnoklassniki

Condiţii de utilizare

Confidenţialitate

Instagram

Condiţii de utilizare

Confidenţialitate

YouTube

Condiţii de utilizare

Confidenţialitate

Ask.fm

Condiţii de utilizare

Confidenţialitate

Vkontakte

Condiţii de utilizare

Confidenţialitate

Twitter

Condițiile de utilizare 

Confidenţialitate

Relevant