Hai să ne cunoaștem

Etichete aplicate

Salut! Dacă ai ajuns până aici, probabil ești interesat/ă de siguranța ta online. Vrei să cunoști cum să navighezi pe net fără a ajunge în situații neplăcute. Sau poate pur și simplu îți era interesant cine suntem noi și cum te putem ajuta.

 În mediul online poți comunica cu prietenii, poți lega relații noi, poți afla lucruri interesante. De obicei, e chiar distractiv! Însă, uneori, se pot întâmpla și  lucruri mai puțin plăcute care te fac să te simți neconfortabil. Noi suntem aici pentru a te ajuta să eviți sau să faci față acestor situații, ca să te poți bucura de momente frumoase în mediul online.

Ce facem?

Chiar dacă uneori lucrurile pot lua o întorsătură neașteptată și simți că pierzi controlul, nu e vina ta. Întotdeauna există o soluție, iar primul pas e să vorbești despre ceea ce ți se întâmplă cu cineva de încredere. Da, se poate întâmpla ca emoțiile să fie prea mari sau să simți frică și rușine față de ceea ce ți s-a întâmplat. Pentru asta suntem noi, echipa SigurOnline, ca să te ascultăm fără a te critica, anonim și confidențial. Pe bune!

Știm cât de greu poate fi să găsești soluția potrivită sau să spui STOP unei comunicări neconfortabile, mai ales când simți că e prea târziu. Orice ți s-ar întâmpla online, oricât de neplăcută ar fi situația, te putem ghida pentru a depăși ceea ce ți se întâmplă, ca să rămâi conectat online și să te bucuri de lumea mare a Internetului. Poți scrie oricând în chatul din colțul drept de jos al acestei pagini.

Dacă nu vrei să vorbești despre ceva anume, dar ești curios să ne descoperi echipa, ești binevenit. Poți citi mai multe aici. Avem o mulțime de articole, informații utile și video pentru tine.

Când îți putem fi de folos?

Dacă:

1)   Cineva te face să te simți nesigur/ă online.

2)   Cineva insistă să faci ceva în online, dar tu nu vrei asta, nu ești pregătit/ă pentru asta.

3)   Cineva ți-a cerut să-i expediez imagini cu tine dezbrăcat/ă.

4)   Ai expediat fotografiile tale în care ești dezbrăcat/ă și acum ești amenințat/ă.

5)   Cineva îți scrie despre sex, îți transmite video sau foto cu caracter sexual.

6)   Un prieten virtual insistă să vă întâlniți, dar tu nu ești sigur/ă sau nu vrei asta.

7)   Cineva sau ceva în online te face să simți disconfort sau frică.

Utilizează internetul în siguranță, iar siguronline.md îți va fi alături atunci când vei avea nevoie de ajutor!

Relevant