//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Mulți adolescenți se simt mai încrezuți în sine în mediul online decât în viața reală, mai ales atunci când doresc să construiască o relație cu cineva pe care-l place. Ei au timp să se gândească la mesajul pe care urmează să-l scrie sau să facă mai multe fotografii până o obțin pe cea mai reușită. Așa, adolescenții simt că pot gestiona evoluția relației lor, devenind tot mai puțin precauți în comunicări. Și se pomenesc uneori că, pe neobservate, au trecut la discuții foarte personale, au expediat imagini intime, fără a se gândi la consecințe:
Este important să ții minte că nimeni nu are dreptul să-ți ceară sau să te oblige să transmiți fotografii cu tine nud. Iată ce ai putea face atunci când cineva îți cere să transmiți astfel de fotografii:
Dacă niciuna dintre soluțiile propuse nu este valabilă pentru situația ta, scrie consultantului siguronline.md.
Mulți tineri folosesc rețelele sociale pentru a împărtăși fotografii și videoclipuri. Acestea ar putea fi un selfie, un video amuzant sau un live streaming.
Pentru a evita situațiile neplăcute setează parametrii de confidențialitate.
Urmând acest test, propus cu ocazia Zilei Internaţionale a Siguranţei pe Internet 2017, identifică dacă ştii cum să reacţionezi corect dacă un prieten distribuie o fotografie cu tine care nu îţi place.