//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Tot ce trebuie să știe părintele despre conținuturile online nepotrivite pentru copii
Internetul este un loc public și deschis, unul în care oricine poate posta și partaja conținut.
Copiii au interese şi comportamente diferite pe Internet, însă elementul comun îl reprezintă nevoia de a fi protejaţi de un conţinut potenţial dăunător.
În ultima perioadă, soluțiile tehnice au ajuns să fie subiect de discuție, tot mai des acestea sunt recomandate părinților de furnizorii de Internet, fiind considerate de părinți ”soluția magică” pentru toate pericolele online.
Răspândirea conținutului potențial dăunător pentru copii, sau chiar ilegal, care poate fi încărcat și accesat online generează motive serioase de îngrijorare.
Prevenirea comportamentelor riscante, diminuarea consecinţelor negative ale acţiunilor sale şi a deciziilor luate, sunt prerogative pentru părintele care doreşte să-şi protejeze copilul, inclusiv şi în lumea virtuală.
Vremurile pe care le trăiesc copiii noștri sunt pentru mulți părinți contradictorii. Pe de o parte, ne înspăimântă accesul la atât de multă informație, acces care se datorează în cea mai mare parte tehnologiei.
Mă îngrijorează comportamentul copilului meu, cu cine pot discuta? Ce să fac dacă se întâmplă o situaţie neplăcută online? Unde pot găsi mai multe informaţii? Preadolescenţa este o perioadă percepută ca sfârşitul copilăriei, remarcându-se prin maturizare intensă (mai ales sexuală) şi printr-o structurare complexă a personalităţii.
De la ce încep?Ce se schimbă în viaţa copilului?Despre ce discutăm?Ce trebuie să cunoască despre siguranţa online? Acest articol vine să răspundă la întrebările părinţilor care vor să se asigure că copilul lor este pregătit să facă faţă noilor provocări din viaţa lui, inclusiv cea virtuală.
Părinţii îşi fac griji din cauza unor jocuri periculoase care apar pe net, aşa cum a fost şi în cazul jocului Momo, de exemplu.
Află care sunt condiţiile de utilizare şi politicile reţelei sociale pe care stă copilul tău
Ghidul părintelui inteligent online despre siguranţă pe reţelele sociale
Vorbeşte-i copilului despre sexualitate, respectarea intimităţii şi relaţii
Abuzul sexual asupra copiilor poate fi prevenit dacă părinții le vorbesc acestora despre educația sexuală şi totodată iau și alte masuri de siguranță.
Începerea unei conversații cu copilul dumneavoastră despre o situaţie sensibilă sau o îngrijorare, este o adevărată provocare.