//= escape_meta(Configure::read('Config.projectName')) ?> //= escape_meta($title) ?> //= escape_meta(summarize($description, 456)) ?>
Indiferent dacă sunteți diriginte în clasa celor mai micuți sau educați clase de preadolescenți ori adolescenți
V-ați prins vreodată la faptul că verificați foarte frecvent noutățile pe rețelele sociale pentru a nu scăpa ceva foarte important ce ar putea să vă vizeze?
Conținutul acestui articol a fost inspirat din consilierea unui copil care pregătea un proiect despre siguranța online în luna februarie și avea nevoie de informație.
Atât cât învață la școală, copiii se obișnuiesc cu faptul că după un modul sau capitol nou la lecțiile de biologie, fizică, chimie, etc.
Stimați dascăli, tradiția de organizare a concursului „Împreună, pentru un Internet mai bun” continuă!
În unul dintre articolele precedente, vorbeam despre cum să abordăm comunicările în chaturile de grup sau private în jocurile online și am promis că, neapărat, revenim să vorbim despre cât timp petrec elevii jucând și conținutul acestor jocuri.
Dragi pedagogi, suntem bucuroși să vă anunțăm că instruirile cadrelor didactice în domeniul siguranței online continuă.
Stimați colegi din sistemul educațional, Centrul Internațional „La Strada Moldova”, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în contextul aprobării Reperelor metodologice privind securitatea și siguranța online a elevilor în procesul educațional la distanță pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal în anul de studii 2020 – 2021, invită cadrele didactice de conducere să participle la 2 webinare informative la temele: Webinar 1: Aspecte de prevenire a riscurilor online în procesul educațional.
Stimați profesori, la întrebarea „De ce?”, de regulă, obișnuim să aducem argumente.
Venim cu o noutate bună pentru cadrele didactice active și interesate de a învăța cum să educe elevii să folosească resursele și instrumentele web într-un mod sigur, activ și pozitiv.
Orice profesor a auzit cuvintele „gaming”, „gamer”. Acești termeni sunt de origine engleză și putem să-i auzim deseori în rândul tinerilor, adolescenților, chiar și copiii mai mici îl folosesc.
Cine dintre noi nu a folosit camera telefonului sau laptopului pentru a avea o întâlnire online cu rudele, prietenii sau colegii?
O altă activitate online ce a devenit destul de populară, chiar tendință în rândul utilizatorilor, atât adulți, cât și în rândul tinerilor și adolescenților, sunt așa-numitele live-uri sau translări în direct.
Mulțumesc pentru că m-ai ajutat. Cred că știu ce trebuie să fac...
Cine își poate imagina o colaborare eficientă a școlii cu familiile copiilor fără ședințele cu părinții sau îngrijitorii? În această perioadă de izolare socială, când sănătatea este preocuparea numărul 1, adunarea în sala de clasă se amână.