Ce ar trebui să fac dacă cineva îmi cere să trimit sau să distribui online o fotografie cu mine în care apar dezbrăcat?

Gândește-te cum ar putea să te afecteze situația în care fotografiile tale nud sau de natură sexuală ar scăpa de sub controlul tău. Asta se poate întâmpla în orice secundă în care cineva apasă pe Trimite. Uneori prietenii fac greșeli, fac glume proaste sau acționează la mânie și distribuie materiale pe care nu ar trebui să le distribuie. Iar uneori prietenii devin „foști prieteni”. Cel mai sigur este să nu trimiți niciodată, nimănui fotografii nud și niciun alt tip de imagini care nu ai vrea să fie văzute de alții, chiar dacă te simți foarte apropiat de persoana care ți le cere. Dacă o persoană la care ții te roagă sa îi trimiți o fotografie nud sau să purtați o conversație privată și nu dorești să faci acest lucru, spune-i că nu te simți bine făcând asta. Niciun om care te iubește sau te respectă nu te va presa și nu te va amenința. Dacă cineva încearcă să te amenințe sau să te intimideze, trebuie pur și simplu să refuzi. Dacă persoana insistă, vorbește cu cineva în care ai încredere sau apelează consultantul Siguronline.

Cineva mă amenință că va distribui online mesaje, fotografii, clipuri video care doresc să rămână confidențiale. Ce ar trebui să fac?

Dacă cineva te amenință că va distribui elemente de conținut care dorești să rămână confidențiale, cerându-ți să îi trimiți bani sau orice altceva, ai la dispoziție câteva opțiuni: - Discută cu unul dintre părinți sau cu un alt adult care crezi că te poate ajuta - Discută cu un consilier școlar sau cu o persoană din administrația școlii dacă persoana care te ameninţă are legătură cu şcoala. - S-ar putea să ai nevoie de o dovadă a ameninţării. Accesează profilul acestei persoane și copiază URL-ul său de la profil și adresa de e-mail. - Raportează-ne nouă această persoană. Distribuirea sau amenințarea de a distribui imagini intime reprezintă un abuz. Consultantul Siguronline te poate ajuta să găsești soluții pentru siguranța ta.

Ce ar trebui să fac dacă cineva distribuie fără permisiunea mea, o fotografie intimă cu mine?

S-ar putea să ai nevoie de o dovadă a postării, salvează postarea facând o captură de ecran. Primul lucru pe care ți-l recomandăm este să fii cât mai aproape de părinţi, rude și alte persoane care te vor susține atunci când ai nevoie. De asemenea, ia legătura cu consultantul Siguronline, care îţi va oferi sfaturile şi suportul necesar în asemenea situaţii.