Cum stabilesc cine poate vedea informațiile din profilul sau cronologia mea?

Oricine poate vedea informațiile tale publice, care includ numele tău, fotografia ta de profil, fotografia de copertă, sexul, numele de utilizator, ID-ul de utilizator (numărul de cont) și rețelele. Doar tu și prietenii puteți posta în cronologia ta. Atunci când postezi ceva, poți stabili cine poate vedea postarea folosind selectorul de audiență. Când îți editezi informațiile despre tine, la fel poți să stabilești cine le vede. Înainte ca fotografiile, postările și activitățile din aplicații în care te-a etichetat cineva să apară în cronologia ta, poți aproba sau refuza etichetarea pornind Revizuirea cronologiei. Cu toate acestea, vei fi în continuare etichetat, iar conținutul etichetat (de exemplu fotografia, postarea) va fi distribuit audienței stabilite de persoana care a făcut postarea.

Ce ar trebui să fac dacă văd ceva ce nu-mi place pe reţelele sociale?

Ai mai multe opțiuni: - Dacă nu îți place o postare care apare în Noutăți, poți să o ascunzi. - Dacă nu îți place o postare în care te-a etichetat cineva, poți șterge eticheta. - Dacă vrei ca o postare să fie ștearsă, solicită-i persoanei care a postat-o să o șteargă. Dacă postarea reprezintă un abuz (de exemplu, intimidare sau hărțuire), înțelegem că s-ar putea să ți se pară dificil să iei legătura direct cu persoana respectivă și te încurajăm să ne raportezi postarea. - Dacă te deranjează o persoană, poți s-o ștergi din lista de prieteni sau s-o blochezi. Reține că trebuie să discuţi cu părinţii sau să contactezi Consultantul Siguronline, dacă te simți amenințat/ă de ceva ce vezi sau îţi este expediat.