Ce ar trebui să fac dacă cineva îmi cere să trimit sau să distribui online o fotografie cu mine în care apar dezbrăcat?

Gândește-te cum ar putea să te afecteze situația în care fotografiile tale nud sau de natură sexuală ar scăpa de sub controlul tău. Asta se poate întâmpla în orice secundă în care cineva apasă pe Trimite. Uneori prietenii fac greșeli, fac glume proaste sau acționează la mânie și distribuie materiale pe care nu ar trebui să le distribuie. Iar uneori prietenii devin „foști prieteni”. Cel mai sigur este să nu trimiți niciodată, nimănui fotografii nud și niciun alt tip de imagini care nu ai vrea să fie văzute de alții, chiar dacă te simți foarte apropiat de persoana care ți le cere. Dacă o persoană la care ții te roagă sa îi trimiți o fotografie nud sau să purtați o conversație privată și nu dorești să faci acest lucru, spune-i că nu te simți bine făcând asta. Niciun om care te iubește sau te respectă nu te va presa și nu te va amenința. Dacă cineva încearcă să te amenințe sau să te intimideze, trebuie pur și simplu să refuzi. Dacă persoana insistă, vorbește cu cineva în care ai încredere sau apelează consultantul Siguronline.

Cineva mă amenință că va distribui online mesaje, fotografii, clipuri video care doresc să rămână confidențiale. Ce ar trebui să fac?

Dacă cineva te amenință că va distribui elemente de conținut care dorești să rămână confidențiale, cerându-ți să îi trimiți bani sau orice altceva, ai la dispoziție câteva opțiuni: - Discută cu unul dintre părinți sau cu un alt adult care crezi că te poate ajuta - Discută cu un consilier școlar sau cu o persoană din administrația școlii dacă persoana care te ameninţă are legătură cu şcoala. - S-ar putea să ai nevoie de o dovadă a ameninţării. Accesează profilul acestei persoane și copiază URL-ul său de la profil și adresa de e-mail. - Raportează-ne nouă această persoană. Distribuirea sau amenințarea de a distribui imagini intime reprezintă un abuz. Consultantul Siguronline te poate ajuta să găsești soluții pentru siguranța ta.

Ce ar trebui să fac dacă cineva distribuie fără permisiunea mea, o fotografie intimă cu mine?

S-ar putea să ai nevoie de o dovadă a postării, salvează postarea facând o captură de ecran. Primul lucru pe care ți-l recomandăm este să fii cât mai aproape de părinţi, rude și alte persoane care te vor susține atunci când ai nevoie. De asemenea, ia legătura cu consultantul Siguronline, care îţi va oferi sfaturile şi suportul necesar în asemenea situaţii.

care sunt factorii de care depind pentru a nu ajunge pe muligambia

Trebuie să fii atent la informațiile care le postezi online. Asigură-te că ceea ce postezi te reprezintă și nu te va face să roşeşti peste ani. Citește acest articol: https://goo.gl/nSEGze și află mai multe despre cum să-ți construiești o reputație bună online.

Salut !!! ma puteti ajuta cu faptul ca pe facebookul meu apar poze ciudate ??

expediază-ne te rog pe helpline@siguronline.md link-ul către aceste imagini. De asemenea ai posibilitatea să le raportezi: deschide imaginea, în josul ei vei vedea rubrica "Opțiuni" (lângă Etichetează, Distribuie, Trimite, Îmi place). Când apeși pe "Opțiuni" - alege "Raportează fotografia".

Mie imi fura pozele eu am schimbat profilul si lam inchis cum a facut persoana care imi fura pozele sa ma puna in lista neagra daca profilul e inchis ajutatima va rog

poți bloca orice persoană, indiferent dacă are profilul închis sau nu, dacă este în lista ta de prieteni sau nu

Pentru ca totul să fie OK, vă rugăm să ne expediați o altă fotografie, pe care sunteți vizibil Dvs. pe fonul conversației cu Serviciul nostru de susținere.

Pentru a face o fotografie pe fundalul corespondenței cu serviciul de Suținere trebuie să: deschizi conversația să fie vizibilă pe monitorul computerului sau orice alt dispozitiv mobil sau tabletă; roagă pe cineva să te fotografieze lângă monitorul cu conversația(în fotografie trebuie să se vadă fața ta și monitorul cu conversația); trimite fotografia prin e-mail la Serviciul de Susținere

ajutatima va rog cum pot sami pun o parole sigura nimeni sa nu o sparga si ca cei straini sa nu aiba acces la fotografiile personale?

O parolă sigură poate fi formată din: Cuvinte lungi - cel puţin 8, recomandat chiar peste 14 caractere Înlocuirea literelor cu cifre care să le semene - 4 în loc A, 1 în loc i, 3 în loc de E etc. Folosirea alternativă a literelor mari - este recomandat să alternezi literele mici cu litere mari Litere combinate cu cifre - succesiunile de litere şi cifre sunt, de asemenea, dificil de spart Caractere speciale - caracterele de genul "#¤%/

Cinevia mi-a luat o poza de pe saitul meu de socializare(odnoklasniki)ea/ea nu vrea so sterga la insistenta mia,ce as putea face?

la Serviciul de Sustinere a retelei poti solicita blocarea sau sanctionarea acestor actiuni, raportand acest fapt. Acceseaza acest link http://www.odnoklassniki.ru/help/2/15 pentru a afla ce poti face si apeleaza la Serviciul de sustinere a Odnoklassniki completand formularul. Deasemenea poti activa optiunea profilului inchis, pentru a restrictiona accesul persoanelor straine, cele care nu-ti sunt "prieteni", la informatia ta pentru a evita pe viitor astfel de situatii neplacute.

la mine a intrat in ospetie cineva , a luat poza mea si a facut un profil de odnoklassniki.ru si a scris multe vorbe necenzurate . Cum pot afla cine a facut asa ceva ?

Administratia retelei nu-ti fa putea oferi informatia despre persoana care a facut acest lucru. Insa, de la Serviciul de Sustinere a retelei poti solicita blocarea sau sanctionarea acestor actiuni, raportand acest fapt. Deasemenea poti activa optiunea profilului inchis, pentru a restrictiona accesul persoanelor straine, cele care nu-ti sunt "prieteni", la informatia ta pentru a evita pe viitor astfel de situatii neplacute.

cum pot sa imi ascund fotografiile ca oamenii sa numi blocheze facebookul daca exista o modalitate?

Facebook-ul ofera posibilitatea setarii limitarii accesului publicului larg pentru vizualizarea pozelor din profil. La accesarea profilului, in rubrica fotografii, toate albumele, unde este indicat titlul, este o optiune care poate limita accesul.